maandag 25 augustus 2008

Vakantiegangers bezorgd over staking bij Transavia

Vakantiegangers die vandaag, 25 augustus, op reis gaan of juist terugkomen van hun vakantie en vliegen met Transavia, maken zich grote zorgen over hun vakantie, of terugreis.

Kort geding
Het aantal gedupeerden kan oplopen tot zo'n 20.000 reizigers volgens de ANWB. Aan de Spaanse kusten is de staking van de Transavia piloten het gesprek van de dag. Reizigers willen uiteraard terug, ze hebben een bedrijf, of de baas verwacht ze morgen op het werk.
De directie van Transavia heeft ondertusen een kort geding aangespannen tegen de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV). Dat dient vanmiddag in de rechtbank van Haarlem.

Volgens de ANWB moeten de piloten van Transavia morgen gewoon gaan vliegen. „Te veel passagiers worden gedupeerd als er vluchten gaan uitvallen,’’ aldus de ANWB. „ Het kan om wel 20.000 pasasgiers gaan. Dat is echt buiten proportie.’’

Werkdruk
De piloten van Transavia onderhandelen al een tijd over een nieuwe cao. De vliegers vinden de werkdruk te hoog door de extra lange vluchten. Zij vinden dat zij moeten kunnen overnachten op de plek waar zij aankomen. De piloten willen ook een een betere betaling.

Het laatste nieuws over de staking op: Transavia.com
Lees hier meer over dit onderwerp bij de Telegraaf online.