woensdag 20 augustus 2008

Op vakantie met een luisterboek

Steeds meer vakantiegangers nemen een luisterboek mee in hun koffers. Uit onderzoek door thuiswinkel Luisterrijk blijkt dat het beluisteren van een boek een populaire activiteit is tijdens de vakantie.

Favoriete plekken voor het beluisteren van een boek zijn, naast het vakantieadres, in de auto, tijdens het fietsen, thuis op de bank en in bed. Met name luisterboeken in de categorie cursussen, zoals taaltrainingen, zijn in opkomst tijdens het vakantieseizoen. In de zomer is er ook meer vraag naar luisterboeken voor de kleintjes. Maar de meeste belangstelling blijft uitgaan naar literatuur, romans en thrillers.


De belangstelling voor het luisterboek is een betrekkelijk nieuw fenomeen. Uit het onderzoek blijkt dat 72 procent in de afgelopen 2 jaar voor het eerst kennismaakte met luisterboeken. Er werden ongeveer 300 luisteraars ondervraagd. Zo'n 80 procent ervaart het audioboek als een aanvulling op het lezen van boeken, de overige 20 procent ziet het als een vervanging van het lezen. Uit deze cijfers blijkt dat het luisterboek allang niet meer uitsluitend het domein is van mensen met een leeshandicap.

Lees meer over dit onderwerp bij: Luisterrijk en de Reiskrant