dinsdag 19 augustus 2008

Tuinkabouter maakt reis rond de wereld

Een ontvoerde tuinkabouter uit het Britse Gloucester staat weer op zijn plek. Eigenaresse Eva Stuart Kelso is dolblij dat haar kabouter, met de naam Murphy, na wereldreis van zeven maanden weer terecht is.

Eve vond de tuinkabouter, samen met een fotoalbum, gewoon terug in haar tuin. Op een begeleidend briefje stond: "Ik blaas mijn wereldreis af, mijn voetjes gaan pijn doen"
en ''Er is meer in het leven dan de hele dag verkeer gade te slaan en door de kat van de buren te worden ondergepist''.

Swaziland
In het fotoalbum zaten ongeveer 50 foto's die de aardewerken dwerg in twaalf landen laat zien. Bij het boek zaten ook nog visum-stempels voor alle gebieden die hij had bezocht. Er stonden onder meer stempels in van Zuid-Afrika, Mozambique, Swaziland, Nieuw Zeeland, Singapore, Thailand, Cambodja en Vietnam.

Amelie
Bovenstaand verhaal doet erg denken aan een running gag uit de Franse film "Amelie", waar hoofdrolspeelster Audrey Tautou met behulp van een stewardess de tuinkabouter van haar vader een wereldreis laat maken. Wellicht wilde de Engelse tuinkabouter niet onderdoen voor zijn Franse soortgenoot wat hem deed besluiten tot een soortgelijke trip rond de wereld. De politie in Gloucester zal de ontvoering overigens als een gewone strafzaak afhandelen, aldus de Britse media.

Lees hier meer over de kabouter en klik hier voor het fotoalbum van de ondernemende tuindwerg.

Update: de kabouter uit de film "Amelie" heeft zelfs een eigen Hyves pagina en tuinkabouters die op reis gaan zijn misschien wel een Broodje Aap?