donderdag 14 augustus 2008

Boete doen in Italie

Voor toeristen die met de auto door Italië trekken is het zaak goed op te letten of ze met hun voertuig geen stadsdelen inrijden die alleen aan bestemmingsverkeer toegang verlenen.

Steden als Rome, Milaan, Florence en Bologna hebben speciale zones waar alleen autobestuurders met een ontheffing mogen rijden. Deze zones zijn onduidelijk aangeven, de verbodsborden staan aan de rand van een stadsdeel en worden daarna niet meer herhaald. Op de verkeersborden staat alleen de afkorting ZTL vermeld, wat staat voor ‘Zone a Traffico Limitato’. Bij buitenlandse chauffeurs ontstaat zo verwarring in het toch al chaotische italiaanse stadsverkeer.

Boetes
Rechtsbijstandverzekeraar DAS laat weten dat de afgelopen maanden enkele tientallen Nederlanders in Italië een boete hebben gekregen wegens het rijden in bepaald stadsdeel. DAS roept vakantie viererende automobilisten in Italië op om goed op de betekenis van de borden te letten. Door het gebruik van camera's wordt er sinds juni 2008 veel strenger gecontroleerd. De kosten van de boete bedragen zo'n 250 euro.


Meer informatie: DAS Rechtsbijstand