zondag 24 augustus 2008

Allergisch voor je hotelkamer


Reizigers die last hebben van een allergie ondervinden vaak problemen op hun vakantiebestemming.

Een vakantieappartement waarin gerookt is, een hotelkamer waar huisstofmijten zich zeer thuis voelen, het zijn niet echt ervaringen waar een allergiepatient op zit te wachten. Gelukkig spelen steeds meer touroperators in op mensen met een allergische aandoening. Men beseft dat het een belangrijke doelgroep is. Want volgens de Allergie Patiënten Vereniging lijdt ongeveer één op de drie Nederlanders aan een allergie. En dat is veel, het betekend dat zo'n vijf miljoen mensen last hebben van een allergie.

Volgens een woordvoerster van Serana Zuiver Vakantie "Neemt het aantal Nederlanders met een allergie nog steeds toe, er is dan ook een groeiende behoefte aan 'schone' reisbestemmingen''. Dit bedrijf, dat zetelt in Den Haag, bestaat bijna een jaar en onderzoekt welke reis-bestemmingen geen problemen opleveren voor mensen met een allergie. Er wordt onder meer gekeken of gebruik gemaakt wordt van anti-allergisch beddengoed, of er gerookt wordt en hoe het beleid is ten aanzien van huisdieren.

Lees meer over dit onderwerp in de
online editie van de Telegraaf. En op de site van Serena Zuiver Vakantie is veel informatie te vinden voor allergie patienten die op reis willen.