dinsdag 26 augustus 2008

Couch-surfing, voor avonturiers

Heb je als "jeugdige" reiziger genoeg van de verschrikkingen van
het slapen in een jeugdherberg of supergoedkoop hostel? Probeer
dan eens een overnachting op de sofa bij onbekenden. Couchsurfen is een handige, gratis manier van overnachten in vrijwel de hele wereld.

Als rugzaktoerist ken je het vast wel , je hebt een fantastische dag gehad en vervolgens ga je overnachten in een youthhostel, waar je op de slaapzaal verplicht moet luisteren naar de saaie reisverhalen van je medereizigers, of de laatste broodje-aap verhalen dient te consumeren. En opeens na een reeks van vervelende ervaringen, denk je ik stop met overnachten in die morsige hostels.

in 230 landen
Ik stond zo ongeveer op het punt om mijn rugzak aan de wilgen te hangen, totdat ik een artikel tegenkwam over couchsurfing. Na aanmelding op de website couchsurfing.org kun je grasduinen in een netwerk van meer dan 600.000 leden wereldwijd (ongeveer 230 landen). Elk lid maakt een gedetailleerd profiel aan, plaatst er wat foto's bij en de uitwisseling kan beginnen. Je hoeft niet per se, zelf gasten in je eigen huis laten slapen, al wordt dat natuurlijk wel op prijs gesteld.

ook nieuwsgierig geworden? Lees meer (ook in het Nederlands) over "banksurfen" en de veiligheid van het systeem op couchsurfing.org