maandag 25 augustus 2008

Piloten Transavia mogen niet staken

De rechtbank in Haarlem heeft Transavia maandagmiddag in het gelijk gesteld en uitgesproken dat de VNV-acties geen doorgang mogen vinden. Tevens eist hij een hervatting van de onderhandelingen.

Voorlopig geen nieuwe acties
Maandagmiddag vond een kort geding plaats voor de rechtbank in Haarlem in het kader van aangekondigde acties door Transavia piloten. De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) had voor dindag 26 augustus werkonderbrekingen aangekondigd. De VNV moet van de voorzieningenrechter de staking afblazen en mag op korte termijn geen nieuwe acties organiseren. De rechter wil dat de partijen eerst met een bemiddelaar om de tafel gaan zitten om tot een vernieuwde cao te komen.

Egypte
De piloten willen niet alleen meer verdienen, maar vinden vooral dat hun werkdagen te lang zijn. De vliegers willen meer tijd om rust te nemen voordat ze weer terugvliegen naar Schiphol. Tijdens de zitting bleek dat met name vluchten op Egypte de bottleneck vormden in de stukgelopen onderhandelingen.

Tevreden
Transavia is tevreden met de uitspraak van de rechter, vooral omdat de passagiers niet de dupe zijn geworden van de aangekondigde staking van VNV. De luchtvaartmaatschappij vindt het van groot belang om samen met de VNV tot een oplossing te komen van het arbeidsconflict.

Vluchtschema
De vluchten zullen worden uitgevoerd zoals gepland. Wel blijft er door de situatie van de afgelopen dagen een kans bestaan op enkele verstoringen. Mocht dit het geval zijn, dan worden passagiers hierover op de luchthaven geïnformeerd.

Lees hier meer over het verbod op de staking.
Het laatste nieuws van Transavia.com over de acties.