dinsdag 2 september 2008

Toerisme Thailand de dupe van politieke situatie

De toeristenindustrie, een van Thailand's belangrijkste inkomstenbronnen, krijgt het zwaar te verduren.

Singapore en Zuid-Korea hebben hun burgers gevraagd om alleen naar Thailand af te reizen als dat écht noodzakelijk is. Australië en Taiwan riepen hun vakantiegangers richting Thailand op om extra voorzichtig te zijn, in verband met de huidige politieke situatie aldaar.

De Thaise premier Samak Sundaravej riep vanochtend de noodtoestand uit voor de hoofdstad Bangkok, om het leger in staat te stellen de orde te herstellen. In de nacht van maandag op dinsdag vielen bij gevechten op straat tussen voor- en tegenstanders van de huidige regering zeker een dode en tientallen gewonden.

Het toerisme is van groot belang voor de Thaise economie. Elk jaar bezoeken miljoenen buitenlanders, waaronder veel Aziaten, het land. Ze komen o.a. voor de prachtige stranden en eilanden in het zuiden en vooral ook voor de Metropool Bangkok.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken had vanochtend het
reisadvies voor Thailand nog niet gewijzigd. Nederlandse burgers worden al een paar maanden opgeroepen tot waakzaamheid als ze afreizen naar het land, vanwege de, al langere tijd durende, instabiele politieke situatie daar.

Lees
meer over de noodtoestand in Thailand.

Meer over
Bangkok als toeristische bestemming.