maandag 8 september 2008

ArkeFly: ernstige vertragingen in vluchtvoering

Passagiers die de komende dagen met ArkeFly vliegen, moeten rekening houden met ernstige vertragingen.

De touroperator huurt deze zomer twee toestellen van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Futura maar dit vliegbedrijf liet zondag weten in ernstige financiële problemen te verkeren en vanaf maandag 8 september tot nader bericht geen vluchten meer uit te voeren. Door deze situatie kunnen de twee gehuurde vliegtuigen niet worden gebruikt en moet ArkeFly improviseren met de vluchtvoering.

Bestemmingen
ArkeFly laat weten alles in het werk te stellen om vervangende vliegtuigen te regelen om zo de overlast voor passagiers te beperken. Dat lukt helaas niet in alle gevallen lukken omdat de Nederlandse luchtvaartmaatschappij pas zondagavond van de problemen bij Futura op de hoogte werd gesteld. Vandaag lopen vluchten naar onder meer de Nederlandse Antillen, Brazilië en de Canarische Eilandenë vertragingen op tot wel zeven uur.

Niet annuleren
Passagiers die vliegen met een van de betrokken vluchten kunnen hun reis niet annuleren of gratis laten omboeken, de reis gaat immers gewoon door, ook al is er sprake van vertraging. ArkeFly laat weten eventuele schade te compenseren in de vorm van consumptiebonnen en, indien nodig, hotelovernachtingen. De vliegmaatschappij adviseert reizigers gewoon naar Schiphol te komen, maar wel
schiphol.nl en teletekst pagina’s 751 – 755 in de gaten te houden voor de laatste vluchtinformatie.

Laatste nieuws
Op de website van
ArkeFly is het laatste nieuws over de vertraagde vluchten te vinden.

Bron: De Reiskrant