vrijdag 5 september 2008

Nazomeren op Kos

Nog op vakantie deze maand? En u heeft nog niet geboekt? Overweeg dan eens het Griekse eiland Kos. Daar is het in september nog zeer goed toeven.

De zengende hitte en de drukte van juli en augustus zijn voorbij, terwijl de temperatuur nog gemakkelijk boven de 25 graden komt. Het is één van de zonnigste eilanden in de Middellandse Zee. Wie niet meer verlangd dan een strandvakantie, is dus al gauw tevreden. Aan het strand liggen is dan ook het doel van de meeste vakantiegangers op Kos en de stranden zijn uitstekend.

Fietseiland
Voor de Après Soleil zijn erg genoeg terrasjes en restaurants te vinden, met name Kos-Stad heeft een bruisende terrasjescultuur tot in de late uurtjes. Het eiland heeft daarnaast ook genoeg te bieden voor een actieve vakantie. Het relatief vlakke Kos staat bekend als het ''fietseiland", en met name Nederlanders maken gebruik van de fietsverhuurbedrijven die je op veel plaatsen kunt vinden.

Dagtochten
Met de boot kunnen uitstapjes gemaakt worden naar het buureiland Rhodos (Rhodos-Stad is één van de mooiste middeleeuwse steden van Europa), het 'sponseiland' Kalymnos, of naar het Turkse vasteland dat slechts op een paar kilometer afstand van Kos ligt.

Praktisch
Kos heeft een internationale luchthaven, vliegtijd Schiphol-Kos Airport bedraagt ongeveer 3 uur en 50 minuten. Beste reisperiode: mei en september.

Meer info over het eiland: vakantieinformatie Kos
Fietsverhuur in Kos-stad: scooter & fietsverhuurder Moto-Harley
Grieks Verkeersbureau over Kos