donderdag 11 september 2008

Prijsverlaging tickets KLM

KLM verlaagt tijdelijk de prijzen van vliegtickets meer dan tachtig bestemmingen. De kortingen kunnen oplopen tot 30 procent. De actie duurt van 12 tot en met 30 september, aldus een woordvoerder van de KLM.

Het gaat hierbij om vliegtickets die in Nederland worden geboekt. De Telegraaf meldt vandaag dat KLM zijn lege stoelen in de vliegtuigen wil vullen door scherpe prijsverlagingen.

Tienduizenden vliegtuigstoelen
De luchtvaartmaatschappij wil naar eigen zeggen met deze actie klanten overhalen een vliegreis bij KLM te boeken. ,,We constateren dat de consument aarzelt bij het boeken van een reis'', aldus directeur Bram Gräber van KLM Nederland in een verklaring tegen een verslaggever van de Telegraaf. De vliegmaatschappij hoopt via deze manier tienduizenden lege stoelen te kunnen vullen. Het is jaren geleden dat de KLM met een dergelijke actie passagiers probeert binnen te halen. Met de lagere ticktetprijzenactie onder de naam "Werelddeal Weken", lijkt het vliegbedrijf vooral ook de prijsvechters te willen beconcurreren.

Accommodatieprijzen ook lager
Veel touroperators spelen inmiddels in op de actie van KLM met eveneens grote prijsdalingen voor, onder meer, appartementen en hotels. Ook voor overnachtingen stagneerden boekingen de afgelopen maanden.