donderdag 14 mei 2009

Online je reis boeken het goedkoopst

Nederlandse vakantiegangers betalen vaak nog honderden euro's te veel voor hun reistrip wanneer zij die via een reisbureau boeken, terwijl het de afgelopen jaren makkelijker is geworden om via internet reizen te vergelijken.

Dit blijkt uit een onderzoek van reisvergelijkingsite Olezo.nl naar 12 vliegvakanties bij 18 touroperators. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste aanbieder van dezelfde vakantiereis kan oplopen tot honderden euro's. Het onderzoek van Olezo toont tevens aan dat reisaanbieders die uitsluitend online hun reizen aanbieden in 84% van de gevallen goedkoper zijn dan aanbieders die hun reizen ook via reisbureaus promoten. Bij slechts twee van de 12 vakanties bleek een reisbureau onder de prijs van een touroperator, die via internet reizen aanbiedt, te zitten.

In het onderzoek is onderscheid gemaakt tussen online touroperators (die vakanties uitsluitend online aanbieden) en touroperators die hun reizen mede via reisbureaus aanbieden. Van de onderzochte aanbieders blijken Sunweb, Bex.nl, Jiba en Arke het voordeligst.