donderdag 28 mei 2009

Brussel en Dusseldorf blijven in trek na afschaffing vliegtaks

Uit een onderzoek van vliegwinkel.nl blijkt dat de afschaffing van de vliegtaks niet heeft geleidt tot de verkoop van meer vliegtickets met een vertrek vanaf Schiphol.

Het boekgedrag bij vliegwinkel laat zien dat het aantal tickets met vertrek vanaf Düsseldorf en Brussel juist verder toeneemt. Het aantal Nederlandse reizigers dat vertrekt vanaf Brussel steeg met 30% en vanaf Düsseldorf zelfs met 114% ten opzichte van vorig jaar.

De reden hiervoor is eenvoudig: door de invoering van de Nederlandse vliegtaks werd het interessant om te vertrekken vanaf buitenlandse luchthavens. Hierdoor is het zoekgedrag van de Nederlandse boeker veranderd: er wordt niet meer uitsluitend naar vluchten met vertrek vanaf Nederlandse luchthavens gezocht. De consument kwam er vervolgens achter dat vliegtickets met vertrek vanaf Brussel en Düsseldorf vaak goedkoper zijn. Echter de prijsverschillen fluctueren nogal en de ene luchthaven is niet altijd goedkoper dan de ander, zo blijkt uit steekproeven.

Marketing manager Janna de Waard van vliegwinkel adviseert: ‘Met name voor passagiers die niet in de Randstad wonen, is het raadzaam om in het prijsvergelijk vluchten met vertrek vanaf Brussel en Düsseldorf te betrekken. Op de site van de reisorganistie kan de bezoeker per bestemming en vertrekluchthaven alle maatschappijen en ticketprijzen vergelijken en reserveren.’