maandag 19 januari 2009

Reisboekhandels kiezen beste Reisgids 2008

De Nederlandse gespecialiseerde reisboekhandels hebben de Capitool Natuurgids: 'Parels van Staatsbosbeheer' uitgeroepen tot de beste reisgids van 2008.

In de categorie reisverhalen is 'Ik wandel dus ik besta' van Joyce Roodnat de winnaar en 'Desert Songs' van Arita Baaijens is het beste reisfotoboek van 2008.

De reisboekhandels van Nederland houden jaarlijks de uitgekomen reisboeken tegen het licht en kiezen vervolgens de beste reisboeken van het jaar. Hiermee geven ze de Nederlandse uitgevers en Nederlandse schrijvers die zich door kwaliteit of originaliteit hebben onderscheiden, een pluim.

”De meeste reisboeken die in Nederland verschijnen zijn vertalingen van boeken uit het Duits of het Engels, aldus Thijs Buiting, voorzitter van de Groep Reisboekhandels. We proberen met deze verkiezing te stimuleren dat schrijvers, fotografen, uitgevers, illustratoren en kaartenmakers uit Nederland ook zelf reisgidsen blijven ontwikkelen. Zo behouden we tussen al de buitenlandse titels in de reisboekhandel ook reisboeken die de wereld zien door een Nederlandse bril”.

Lees meer over dit onderwerp in de Reiskrant.
Meer informatie: reisboekhandel.nl.