woensdag 14 januari 2009

Fraaiste kleine camping ligt in Portugal

De fraaiste kleine camping ligt in het Portugese Ribas, namelijk Quinta Valbom. Dat althans stellen kampeerders en ANWB-campinginspecteurs.

Afgelopen dinsdag werd in vier categorieën de 'Camping van het jaar 2009' uitgeroepen. Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse Camping Gala. De beste huuraccommodatie biedt Club Camping Jesolo International in het Italiaanse Lido di Jesolo en de mooiste camping in de natuur is Las Dunas in het Spaanse Sant Père Pescadore. De beste gezinscamping is de Nederlandse camping De Paal in het Brabantse Bergeijk.

Waar de eer van beste camping in deze vier categorieën dit jaar naar andere campings ging dan vorig jaar, is er bij de campings in het zogeheten 'topsegment' niets veranderd. Van de 72 Europese campings die voorzieningen hebben die te vergelijken zijn met een luxehotel, bevinden de drie beste zich in Nederland.

Volgens de ANWB is Kampeercentrum De Beerze Bulten in Beerze nog steeds het beste 'kampeerparadijs uit het topsegment'. Camping De Paal in Bergeijk eindigde op de tweede plaats en De Kleine Wolf uit Ommen staat wederom op derde plaats.

Bron: ANWB