woensdag 4 augustus 2010

Aantal boekingen vakantie loopt nog achter

Wellicht door het WK voetbal of het aangename zomerweer, feit is dat er minder reizen zijn geboekt de afgelopen weken in vergelijking met de zomervakantie van vorig jaar.
Uit cijfers van de ANVR blijkt dat tot en met de derde week van juli 2,4 procent minder mensen een vakantie boekten. De omzet lag 1% lager dan in de vergelijkbare periode in 2009.

In de eerste weken van juli viel het aantal boekingen erg tegen. In de tweede week van juli, toen het WK nog volop in gang was, werden, met een terugval van 15% aanzienlijk minder reizen geboekt. Maar ook de week na afloop van het het WK bleef het aantal lastminutereizen steken op min 9 procent. In de week erop kwam er een herstel met een plus van maar liefst 9 procent.

Van de vakantiegangers die een reis geboekt hebben, koos 62 procent voor een vliegvakantie. Het percentage mensen dat er met eigen vervoer op uit ging was deze periode 29 procent. De overige 9 procent van de reizigers ging met de trein, met een touringcar of boekten een bootcruise.