woensdag 4 november 2009

Reizigers checken zwarte lijst luchtvaartmaatschappijen

Voordat men een vliegticket boekt, checkt dertig procent van de Nederlanders reizigers online de zwarte lijst van luchtvaart-maatschappijen die worden geweerd uit het Europese luchtruim.

De vliegmaatschappijen worden geweerd omdat ze niet voldoen aan de Europese veiligheidsnormen. Dat is een stijging van twintig procent ten opzichte van 2008. Zo blijkt uit een onlangs gehouden onderzoek van vliegwinkel.nl.

De stijging in het online raadplegen van de zwarte lijst kan te hebben met vliegangst. Circa twee op de tien Nederlanders die in 2008 een vliegticket boekten, hebben in verschillende gradaties last van vliegangst.

Een gevoel van veiligheid en zekerheid is erg belangrijk, zo blijkt uit het onderzoek. Bij het online boeken van een ticket wil de consument zeker weten de juiste keuze te maken. Zo hecht 78 procent van de reizigers grote waarde aan het gevoel van veiligheid op de website en de volledigheid van de site (91 procent). Ook de veiligheid van de betalingsmogelijkheden zijn voor 79 procent van groot belang bij het online boeken van vliegtickets.

Meer info:
vliegwinkel.nl