woensdag 23 september 2009

Vliegwinkel gaat vliegtaks terugbetalen uit eigen portemonnee

Vliegwinkel.nl gaat de, veel besproken, vliegtaks terugbetalen aan klanten die een ticket boekten bij een buitenlandse luchtvaartmaatschappij welke nog altijd niet zijn overgegaan tot terugbetaling van de vliegbelasting.

Een woordvoerder van vliegwinkel.nl kondigde dat 21 september aan in een uitzending van het televisieprogramma Tros Radar.

Vliegwinkel starte op 17 juni met het terugbetalen van de vliegtaks aan passagiers nadat een groot aantal luchtvaartmaatschappijen de geïnde bedragen aan het bedrijf had terugbetaald. Het gaat om bedragen van € 11,25 per ticket voor Europese vluchten en € 45 per ticket voor intercontinentale bestemmingen. De terugbetaling was vanwege het grote aantal vliegtickets een tijdrovend proces, maar inmiddels heeft vliegwinkel.nl de vliegtaks terugbetaald aan 90% van haar klanten.

Drie maanden later wacht het bedrijf nog steeds op terugbetaling van de vliegtaks door een aantal luchtvaartmaatschappijen. Het gaat om ongeveer 2.000 tickets. Vliegwinkel heeft besloten om die bedragen voor te schieten.