donderdag 5 februari 2009

VakantieVeilingen.nl succesvol

VakantieVeilingen.nl, de website voor het veilen van vakanties, heeft in januari 2009 een opmerkelijke groei laten zien.

In een maand tijd zijn meer dan 5000 vakantie-arrangementen geboekt via een veiling. Het totaal is geëindigd op 5863, een groei van 34% ten opzichte van december 2008. Op VakantieVeilingen.nl bieden geïnteresseerden via internet onder andere op welnessarrangementen, weekendjes weg, wintersportvakanties, hotelarrangementen, bungalowvakanties en zonvakanties. De website werd in 2006 gelanceerd en veilt dagelijks honderden vakantiearrangementen.

De spectaculaire groei van VakantieVeilingen is te danken aan het veilingconcept, waarbij de vakantieganger in in spé zelf kan bepalen hoeveel hij voor een vakantie over heeft. Het spelelement, levert ook een belangrijke bijdrage aan het succes. Het openingsbod is altijd 1 euro, wat het voor veel consumenten aantrekkelijk maakt om mee te doen. "Het is niet makkelijk om de hoogste bieder te worden. Degene die het lukt heeft dan ook echt het gevoel dat hij de veiling gewonnen heeft", aldus manager Pauline Kaptein. "We zien dat ze in de laatste minuten van een veiling tegen elkaar opbieden omdat ze het arrangement per se willen hebben."

Deelnemers uit de reisbranche die via VakantieVeilingen.nl hun reizen aanbieden zijn onder meer: Ferio, Sunweb, Jiba, Sky Tours Corendon, Roompot Parken, Neckermann, Summum Reizen en een groot aantal hotels in Nederland, België en Duitsland.

Lees het artikel in de Reiskrant.